Kennisbank.

Naar register

Aangesloten bij

Blog: BHV daar red je levens mee!

Een professionele, effectieve en goed getrainde BHV-organisatie verhoogt de veiligheid van medewerkers, bezoekers en zaken. Ook draagt het bij aan het kwaliteitsbeleid en imago van een bedrijf.

Meer lezen

Whitepaper- Veiligheidsbewustzijn: hoe doe je dat?

Iedereen weet dat veiligheid begint met bewustwording. Maar wat is Veiligheidsbewustzijn? Dit houdt in dat een persoon zich bewust is van de mogelijke risico’s van een bepaalde actie en deze signalen vervolgens doeltreffend om kan zetten in een alerte, bewuste en vooral veilige reactie.

Model overeenkomst van opdracht zzp-er

De inhoud van dit document is alleen beschikbaar voor leden van de BVBN. Leden kunnen het document opvragen bij het secretariaat door een mail te zenden naar:  secretariaat@bhvregister.nl

Handreiking Arbomaatregelen preventiemedewerker 2020

Lees hier de PDF

bhv-handreiking

Nieuwe handreiking Arbo maatregelen en Bedrijfshulpverlening beschikbaar. Na 12 jaar is er een nieuwe handreiking beschikbaar voor Arbo maatregelen en Bedrijfshulpverlening. In opdracht van de SER (Sociaal Economische Raad) heeft het NIBHV met input van leden van de (BVBN)Branche Vereniging Bedrijfshulpverlening Nederland een duidelijk en actuele handreiking gepubliceerd. Deze handreiking biedt werkgevers, werknemers en bhv’ers tips en richtlijnen om een goed beleid voor bedrijfshulpverlening op te zetten.

Lees hier de PDF

Kleine blusmiddelen

Soorten, toepassing en onderhoud.

Lees hier de PDF

Bepaal het benodigde aantal ontruimers bij brand in de zorg

Bij een brand in een zorggebouw is de veiligheid van de bewoners (veelal niet-zelfredzame personen) en gebruikers de eerste prioriteit. Vanuit het bouwbesluit 2012, artikel 7.11a is de eis dat er dag en nacht voldoende ontruimers aanwezig moeten zijn.

Lees hier over het benodigde

aantal ontruimers bij brand in de zorg.

 

Aansprakelijkheid bij burgerhulpverlening

Lees hier de PDF

Nibhv whitepaper brandbestrijding bij bedrijven

Lees hier de PDF

Whitepaper bhv wijzer eerste druk 2019

Lees hier de PDF

Handreiking Arbomaatregelen preventiemedewerker 2020

Lees hier de PDF