Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Thank you for subscribing.

Persbericht: RITA VERDONK VOORZITTER STICHTING BHV REGISTER

Bergschenhoek: Op woensdag 24 januari  2018 heeft ex politica Rita Verdonk op de Facility beurs in Utrecht de Stichting BHV Register geïntroduceerd. Deze stichting zal onafhankelijk de registratie gaan beheren van instructeurs die actief zijn in de bedrijfshulpverlening (BHV).

Instructeurs kunnen zich registreren als zij voldoen aan de gestelde opleidingseisen en in het bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag (VOG)

Het register is onafhankelijk en biedt de mogelijkheid voor belanghebbenden om te controleren op basis competenties en betrouwbaarheid.

In de BHV branche is niets geregeld, er zijn wel meerdere registers beschikbaar, maar niet onafhankelijk of openbaar. Dit is volgens de stichting een gebrek aan transparantie die je in deze branche wel mag verwachten.

De stichting bestaat uit een onafhankelijk bestuur en wordt geadviseerd door 2 commissies vanuit de branche bedrijfshulpverlening.

Naast registratie zal de stichting zich ook gaan inzetten voor verdere professionalisering en belangenbehartiging van de BHV branche.